Adrían Martínez i Rubén Santana, són els alumnes destacats que van guanyar el I Concurs d’Arròs a Banda del Grau, en la categoria d’estudiants. Com a recompensa, han anat a la fira internacional de Turisme FITUR a fer una demostració d’algunes especialitats típiques de Castelló, de la ma de l’Ajuntament de Castelló.

Abel Zanón, el professor de Cosda que els va acompanyar i instruir en l’elaboració de la coca de tomata de Castelló, elaborant un plat de nivell gastronòmic en un Show-Cooking en l’estand de la Comunitat Valenciana amb una acollida entusiasta per part del públic.

Per finalitzar un cremaet, el típic carajillo de Castelló, per deler del públic assistent.

Abel ho conta així:

Arribem a l’estand de la Comunitat Valenciana i ens porten a un backstage on teniem un banc per a preparar les elaboracions. Allí vam fer la mise en place, colocant les elaboracions en bols de plàstic per a després fer el muntatge de les tapes davant del públic i autoritats. Eixim a escena a les onze i mitja, i durant quaranta-cinc minuts muntem dues versions de tapes típiques de la província, i un cremaet de rom i espècies. La primera tapa era una versió de la «coca de Castelló», en la que realitzem un tàrtar de tomaca, el qual mesclem amb tonyina confitada, hortalisses calfades i ou. La tapa l’acabem amb un cruixent fi de massa de coca de cervesa, i brots de remolatxa. La segona tapa era un esgarraet de bacallà. Esta tapa es componia de pimentó roig, albergínia i ceba, tot a la brasa, tallades a tires i mesclades amb bacallà dessalat i una vinagreta de taronja i all. Tot el conjunt es va fumar amb carbó de romer. Per a finalitzar, vam fer els cremaets de rom, grans de café, canyella i pell de «mà de buda».

Mentre els alumnes Adrián Martínez i Rubén Santana muntaven les elaboracions, jo anava explicant-les al públic, mentre parlava del nostre centre, les nostres ofertes formatives i les eixides professionals que tenen els nostres alumnes.

Segons paraules dels representants de Diputació de Castelló, va ser una demostrativa molt interessant i divertida, i nosaltres eixim molt contents de l’experiència.

Per a repetir!!

Enhorabona a Adrián i a Rubén per la seua acutació i moltes gràcies a Abel, per ser un speaker fantastic.