Adrían Martínez i Rubén Santana, són els alumnes destacats que van guanyar el I Concurs d’Arròs a Banda del Grau, en la categoria d’estudiants. Com a recompensa, han anat a la fira internacional de Turisme FITUR a fer una demostració d’algunes especialitats típiques de Castelló, de la ma de l’Ajuntament de Castelló.
![](https://cosda.es/wordpress/wp-content/uploads/2024/02/1706792287029-1.jpg)
Abel Zanón, el professor de Cosda que els va acompanyar i instruir en l’elaboració de la coca de tomata de Castelló, elaborant un plat de nivell gastronòmic en un Show-Cooking en l’estand de la Comunitat Valenciana amb una acollida entusiasta per part del públic.
![](https://cosda.es/wordpress/wp-content/uploads/2024/02/1706792287035.jpg)
Per finalitzar un cremaet, el típic carajillo de Castelló, per deler del públic assistent.
![](https://cosda.es/wordpress/wp-content/uploads/2024/02/1706792287024-1.jpg)
Abel ho conta així:
Arribem a l’estand de la Comunitat Valenciana i ens porten a un backstage on teniem un banc per a preparar les elaboracions. Allí vam fer la mise en place, colocant les elaboracions en bols de plàstic per a després fer el muntatge de les tapes davant del públic i autoritats. Eixim a escena a les onze i mitja, i durant quaranta-cinc minuts muntem dues versions de tapes típiques de la província, i un cremaet de rom i espècies. La primera tapa era una versió de la «coca de Castelló», en la que realitzem un tàrtar de tomaca, el qual mesclem amb tonyina confitada, hortalisses calfades i ou. La tapa l’acabem amb un cruixent fi de massa de coca de cervesa, i brots de remolatxa. La segona tapa era un esgarraet de bacallà. Esta tapa es componia de pimentó roig, albergínia i ceba, tot a la brasa, tallades a tires i mesclades amb bacallà dessalat i una vinagreta de taronja i all. Tot el conjunt es va fumar amb carbó de romer. Per a finalitzar, vam fer els cremaets de rom, grans de café, canyella i pell de «mà de buda».
Mentre els alumnes Adrián Martínez i Rubén Santana muntaven les elaboracions, jo anava explicant-les al públic, mentre parlava del nostre centre, les nostres ofertes formatives i les eixides professionals que tenen els nostres alumnes.
Segons paraules dels representants de Diputació de Castelló, va ser una demostrativa molt interessant i divertida, i nosaltres eixim molt contents de l’experiència.
Per a repetir!!
Enhorabona a Adrián i a Rubén per la seua acutació i moltes gràcies a Abel, per ser un speaker fantastic.